Give us a like and we'll keep you in the loop.

Den Triangel is een Antwerpse wijkkrant die sinds maart 2008 meespeelt in het Antwerpse medialandschap. Studenten Journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maken de krant helemaal zelf, en zetten op die manier al hun eerste stappen in het beroepsleven.

TAKEOFFANTWERP_ lanceert jonge zelfstandigen

by TAKEOFFANTWERP_
by TAKEOFFANTWERP_

Wil jij binnenkort als student starten als zelfstandige? Dan hebben we goed nieuws. TAKEOFFANTWERP_ geeft voor de tweede keer startersessies. De organisatie stimuleert en inspireert studenten die als vrije beroeper of zelfstandige aan de slag willen. Tijdens de sessies krijg je de basis mee om er helemaal in te vliegen!

Elke sessie start met een verwelkoming door Marie Schoeters, starterscoach van de Stad Antwerpen. Daarna krijg je de kans om met verschillende experts uit het vakgebied te praten. “We werken in de vorm van speeddates”, zegt Pia de Jager, medewerker van TAKEOFFANTWERP_, “De studenten komen twintig minuten lang aan tafel te zitten met telkens een andere expert uit het vak. Zo krijgen ze een antwoord op al hun vragen rond de opstart van een eigen zaak.”

De eerste sessie was er eentje voor (para-)medische beroepen en kende een groot succes. “De eerste editie was uitverkocht. De studenten waren heel enthousiast. Ze vonden de sessie onmisbaar en vertelden dat ze veel geleerd hadden wat ze op school nooit te horen zouden krijgen.”

TAKEOFFANTWERP_ wil daarmee inspelen op de behoefte aan begeleiding voor studenten. “Er zijn veel hulpmiddelen voor mensen die als zelfstandige willen starten, maar voor studenten was dat aanbod nog beperkt. Daar brengen we met onze werking verandering in”, vertelt de Jager.

Na elke sessie krijg je de kans om contacten te leggen met de experts uit het vak, het ideale moment om goed te netwerken. Vanavond kan je naar de sessie voor vrije en intellectuele beroepen en tot 23 maart volgen er nog andere sessies. Wacht niet te lang, want ze zijn bijna uitverkocht!

Programma

Woensdag 16 maart 2016 (18u00 - 21u00)
VRIJE en INTELLECTUELE BEROEPEN
Accountant - Advocaat - Architect - Fiscalist - Gerechtsdeurwaarder - Journalist - Landmeter - Notaris - Vertaler-Tolk - (…)

Donderdag 17 maart 2016 (18u00-21u00)
CREATIVITY & TECHNOLOGY
Copywriter - Cultuurmanager - Software developer - Designer - Kunstenaar - Web developer - Vormgever - Ingenieur - (…)

Maandag 21 maart 2016 (18u00 - 21u00)
KUNSTENAARS
Auteur - Acteur - Beeldhouwer - Danser - Fotograaf - Juweelontwerper - Mode-ontwerper - Muzikant - Schrijver - (…)

Woensdag 23 maart 2016 (18u00 - 21u00)
ALGEMENE SESSIE zelfstandige in hoofd- of bijberoep
Webshop - IT - Freelancer - Retail - Consultant - Horeca - (…)

Nog meer informatie vind je op ww.takeoffantwerp.be