Give us a like and we'll keep you in the loop.

Den Triangel is een Antwerpse wijkkrant die sinds maart 2008 meespeelt in het Antwerpse medialandschap. Studenten Journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maken de krant helemaal zelf, en zetten op die manier al hun eerste stappen in het beroepsleven.

People Power Revolution viert 30ste verjaardag

feestvierende Filippijnen bron: Pinterest

Vandaag vieren de Filippijnen People Power Day. Op 25 februari in 1986 slaagde ze erin het autoritair regime in de Filippijnen af te zetten. De People Power Revolution is in België beter gekend als de EDSA-revolutie.

Na zijn voorzitterschap in de Senaat, werd Ferdinand Marcos de president van de Filippijnen in 1969. In het begin was hij heel populair door zijn inzet voor een betere maatschappij maar tijdens zijn tweede ambtstermijn kwam er meer kritiek omdat de economie achteruit ging. President Marcos snoerde al de oppositie de mond en oppositieleider Ninoy Aquino werd gevangen gezet. In 1986 kwam het volk toch in opstand. Op de Epifanio de los Santos Avenue, of kortweg EDSA, betoogde mensen voor de afzetting van de president. De Laban partij leidde de actie.

Elke 25 februari vieren de Filippijnen deze gebeurtenis met een heuse feestdag. Iedereen draagt geel, de kleur van de partij die hen bevrijdden, er vinden concerten plaats en religieuze bijeenkomsten. De festiviteiten gaan naar traditie door op de EDSA baan, die symbool staat voor de bevrijding.