Give us a like and we'll keep you in the loop.

Den Triangel is een Antwerpse wijkkrant die sinds maart 2008 meespeelt in het Antwerpse medialandschap. Studenten Journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maken de krant helemaal zelf, en zetten op die manier al hun eerste stappen in het beroepsleven.

Massaal aanschuiven voor Raf Simons

Mensen van Antwerpen en ver daarbuiten in de rij om een item van de topontwerper te bemachtigen

Schoon volk in de Triangelbuurt: de Leopoldstraat vormt de komende dagen een hotspot voor modeliefhebbers. Topontwerper Raf Simons dropt er namelijk een deel van zijn inboedel voor een stockverkoop. De die-hard fans stonden vanochtend al in de rij.

Een lange wachtrij vol modieuze mensen: fans van Raf Simons hebben er veel voor over om een item van hun favoriete ontwerper te bemachtigen. Voor wie niet al te diep in de hippe buidel wil tasten, is een stockverkoop een uitgelezen kans. Er wordt dan ook van heinde en verre naar Antwerpen gereisd. “Ik kom speciaal uit Oostende en nam zelfs een dag verlof”, vertelt modefan Ziggy. “Ik ben dan ook gek op zijn ontwerpen. Schoenen heb ik al, maar ik hoop vandaag nog een ander tof item te bemachtigen.”

Limburger met wereldfaam

Dat zoveel mensen vandaag staan aan te schuiven, mag niet verbazen. Raf Simons is een van de invloedrijkste modeontwerpers van het moment. Sinds de Neerpeltenaar in 1995 zijn eerste collectie toonde, gaat de carrière van de man alleen maar de hoogte in. Van 2012 tot 2015 stond hij aan het hoofd van modehuis Dior, waarbij hij wereldwijd monden deed openvallen met zijn collecties. Sinds 2016 is Simons creatief directeur bij Calvin Klein.

In zijn thuisland zal hij de komende dagen kledij, schoenen, accessoires en stoffen van zijn eigen label verkopen aan verminderde prijzen. Een unieke kans, al zijn sommigen er vooral bij uit nieuwsgierigheid. “Ik verwacht er niet zo veel van, ik denk zelfs dat het behoorlijk shit gaat zijn”, aldus modestudent Nico. “Maar ik heb hier met enkele medestudenten afgesproken, en het is wel tof om samen eens te komen piepen.”

Wie zelf een kijkje wil gaan nemen kan nog tot zaterdag 13 mei terecht bij Leopoldstraat 53.