Give us a like and we'll keep you in the loop.

Den Triangel is een Antwerpse wijkkrant die sinds maart 2008 meespeelt in het Antwerpse medialandschap. Studenten Journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maken de krant helemaal zelf, en zetten op die manier al hun eerste stappen in het beroepsleven.

"Laat je meeslepen naar een andere wereld"

"Ik lees The Hobbit elke zomer", zegt Saraï.

Saraï (22) twijfelt geen seconde als we haar naar haar favoriete boek vragen: The Hobbit van J.R.R. Tolkien, een echte klassieker. De studente Taal- en letterkunde prijst het boek vol vuur aan: “Elke zomer lees ik het opnieuw, het supergoed geschreven en leest vlot. Het sleept je echt mee vanaf de eerste letter en om die reden verdient het voor mij de titel van absolute topklassieker”.

The Hobbit is een fantasieverhaal waarbij een groepje dwergen, een tovenaar en een Hobbit proberen het goud van de dwergen terug te winnen van een gemene draak. Dat gaat niet zonder slag of stoot en elke bevolkingsgroep wil ook dat goud. De jarenlange vete tussen de dwergen en de elfen maken alles ook nog wat moeilijker. Gandalf, de tovenaar, moet nu proberen het goud terug te krijgen en de relaties tussen de dwergen en de elfen terug te lijmen.

“Het is het ideale boek voor mensen die zich graag laten meeslepen in een andere wereld. De wereld van Tolkien is geweldig mooi uitgewerkt en een plezier om te verkennen. The Hobbit is het perfecte boek om aan een verkenning van deze wereld te beginnen. Gewoon je hoofd leegmaken en beleven.” Saraï zelf geniet het meest van de Engelstalige versie, het origineel van Tolkien, maar voor de lezers die niet zo vlot in het Engels kunnen lezen, zullen zeker ook genieten van de Nederlandstalige versie. Een knusse zetel, een heerlijk stomende kop thee en De Hobbit van Tolkien en de avond is al goed ingezet.