Den Triangel is een Antwerpse wijkkrant die sinds maart 2008 meespeelt in het Antwerpse medialandschap. Studenten Journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maken de krant helemaal zelf, en zetten op die manier al hun eerste stappen in het beroepsleven.

Jeugd kijkt uit naar heropening A-Tower

by <a href='https://dentriangel.smallteaser.com/user/andreasrotty' class='captionLink'>Andreas Rotty</a>
by Andreas Rotty

Fans van de A-Tower willen graag een vervolg breien aan het succesverhaal van afgelopen zomer. Klub Goud en Bar Gloed zitten nog vers in het geheugen van jeugdig Antwerpen. De pop-up evenementenlocatie aan de De Keyserlei gaat na enkele aanpassingen op 4 november weer open.

“Ik ben deze zomer een keer of acht in Klub Goud de benen gaan losschudden. Op het einde van de memorabele feestjes zag ik vaak de zon opkomen over de Antwerpse skyline door de grote ramen van het gebouw, beelden die ik niet zal vergeten”, mijmert Nicolas (21, student AP). De discotheek op de 21ste verdieping blijft danspartijen huisvesten al zullen feestvierders in de winter langer moeten doorgaan als ze de zonsopgang willen meemaken. “Ik ga zeker nog eens terug, de locatie van Klub Goud is fantastisch.” Anton (22, student UA) is het met Nicolas eens “Op die hoogte feesten is uniek, de toren is volledig leeg, je stoort dus niemand.”

Nagloed

Maar er werd niet enkel gefeest. “De A-tower was mijn favoriete studeerplek tijdens de blok” getuigt Anton. “Het was zoals de bibliotheek, maar beter, je kreeg er vers fruit bijvoorbeeld. Ik hoop er volgende blokperiode weer te kunnen zitten. Na het studeren kon je rustig afzakken naar Bar Gloed voor een drankje met uitzicht. De koffie en citroentaart waren er heerlijk.” Het terras van Bar Gloed wordt omgetoverd nu de vrieskou de zomerzon vervangt. Een kleinere, gezellige bar, Nagloed, zal de plaats innemen.

Geduld

Daarbij zal een volledig nieuw restaurant op de hoogste verdieping het aanbod in de toren versterken. Wie zit te popelen zal nog een kleine maand geduld moeten oefenen, de organisatie moet alles weer op poten zetten en gaf zichzelf tijd tot 4 november. Tot januari kunnen bezoekers de toren in.