Give us a like and we'll keep you in the loop.

Den Triangel is een Antwerpse wijkkrant die sinds maart 2008 meespeelt in het Antwerpse medialandschap. Studenten Journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maken de krant helemaal zelf, en zetten op die manier al hun eerste stappen in het beroepsleven.

“ik wil biseksualiteit onder de aandacht brengen”

by Ines Rombouts
by Ines Rombouts

Ines Rombouts (26), een Antwerpse kunstenares, heeft sinds kort haar label Musthave uitgebreid met een zeer merkwaardige collectie. “Biseksuelen krijgen nog vaak vooroordelen naar hun hoofd geslingerd. Met deze collectie wil ik daar een stokje voor steken”, vertelt Ines.

Ines heeft nooit een modeopleiding gevolgd. Ze studeerde Woordkunst en Drama in het middelbaar en ging daarna voor een opleiding Communicatiemanagement. Toch is mode al een lange tijd een belangrijk deel van haar leven. Toen ze zestien was, begon ze met het ontwerpen van juwelen. Enkele jaren later groeide haar passie meer uit naar het ontwerpen van kleding. Nu heeft ze haar eigen label: Musthave.

“Mode op zich is niet echt een passie, maar het ontwikkelen van mijn eigen stijl wel. Ik vind mezelf geen modeontwerpster, maar eerder een kunstenares. Ik wil me niet alleen op mode focussen, want als ik binnenkort een andere manier vind om me te uiten, is dat voor mij ook oké. Ik limiteer mezelf niet tot één bepaalde stiel”, legt Ines uit.

Ines, die zelf biseksueel is, krijgt al heel haar leven vooroordelen naar het hoofd geslingerd, zoals “Het is een fase”, “Je wil gewoon cool doen”, “Het draait bij jullie alleen om seks”,… Die vooroordelen hebben haar geïnspireerd om een nieuwe collectie te ontwerpen voor haar label. Zo maakte ze zeven designs met grappige slogans, zoals ‘I’m not just passing bi’. Met een zeefdruk print ze de slogans zelf op T-shirts, truien en draagtassen.

Met deze collectie wil ze de conversatie over biseksualiteit gaande houden. “Ik wil met de collectie zoveel mogelijk mensen bereiken, of ze nu biseksueel, hetero, lesbisch of homoseksueel zijn. Ik wil gewoon dat er over gebabbeld wordt en dat het thema bij jongeren begint te leven”. Haar bedoeling is niet om biseksuelen uit de kast te lokken, al is dat voor haar natuurlijk altijd mooi meegenomen: “Het is vooral belangrijk dat biseksuelen weten dat wat ze voelen oké is en dat ze zich zekerder voelen. Uit de kast komen moet niet. Dat moeten ze op hun eigen tempo doen. Bij mij heeft het ook een tijdje geduurd”, beklemtoont ze.

De 26-jarige Antwerpse kreeg de voorbije dagen ook al heel wat leuke reacties van vrienden, familie, kennissen, maar ook van mensen die ze totaal niet kent. “Mijn favoriete reactie kwam van een meisje dat ik helemaal niet kende. Ze vertelde me dat ze helemaal niet lesbisch of biseksueel is, maar dat ze de collectie fantastisch vindt en dat ze er volledig achter staat. Ze zou zelfs een kledingstuk van mij dragen”, vertelt Ines enthousiast.

Voor de toekomst heeft Ines nog geen concrete plannen, maar er zijn wel al enkele organisaties die haar hebben gecontacteerd voor een mogelijke samenwerking. “Er is nog niets concreet afgesproken, maar het ziet er goed uit”, lacht ze.

Als je interesse hebt in de nieuwe collectie van Ines Rombouts, kan je terecht op haar webshop www.must-have.be.