Give us a like and we'll keep you in the loop.

Den Triangel is een Antwerpse wijkkrant die sinds maart 2008 meespeelt in het Antwerpse medialandschap. Studenten Journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maken de krant helemaal zelf, en zetten op die manier al hun eerste stappen in het beroepsleven.

“Hopelijk hebben mijn huisgenoten wijn overgelaten.”

Jonas voor de Paul Smith winkel

Het is elf uur op donderdagavond als we door de straten van de Triangelbuurt slenteren. In de Schuttershofstraat lopen we fashionista Jonas Beldé (28) tegen het lijf en we lopen een stukje met hem mee.

Wanneer we vertellen dat we voor de buurtkrant werken weet hij meteen waarover het gaat. “Ah, jullie zijn van Den Triangel zeker? Mijn vriend heeft nog communicatie gestudeerd op AP en meegewerkt aan Den Triangel.”

Met koffer in de hand is hij onderweg naar huis na twee drukke werkdagen in Parijs. “Ik ga blij zijn als ik eindelijk een wijntje kan drinken en een warme douche kan nemen.” Hij reisde met de Thalys van Parijs naar Antwerpen en had enorme vertraging. “Eerst was er een technische panne, daarna had de trein een hert aangereden. Ze hadden me er beter een stukje van gegeven. En ik zat heel de weg naast mijn baas” (lacht)

Jonas werkt al twee jaar als showroom consultant voor het Britse modemerk Paul Smith. Hij studeerde mode in Sint-Niklaas en deed stage bij grote namen als Ann Demeulemeester en Haider Ackermann. Voor zijn job reist hij vaak naar Londen of Parijs. Volgende maand werkt hij een maand fulltime in de lichtstad en krijgt hij een groot appartement ter beschikking.”Het is zeker en vast een droomjob, vooral als je een maand in Parijs mag verblijven en alles voor jouw betaald wordt. (lacht) Ik wil het graag blijven doen, al zou ik binnen een paar jaar toch hogerop willen klimmen.”

Wanneer we bijna aan zijn appartement zijn, passeren we toevallig de Paul Smith winkel. We houden halt en Jonas poseert gretig voor een foto waarna onze leuke babbel tot zijn einde komt. Hij haalt zijn sleutelbos boven en zegt: “Hopelijk hebben mijn huisgenoten nog wat wijn overgelaten.”