Give us a like and we'll keep you in the loop.

Den Triangel is een Antwerpse wijkkrant die sinds maart 2008 meespeelt in het Antwerpse medialandschap. Studenten Journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maken de krant helemaal zelf, en zetten op die manier al hun eerste stappen in het beroepsleven.

Grootste pop-up in Antwerpse hoogte

by Yasmine Vander Eyken
by Yasmine Vander Eyken

Antwerpen mag pronken met de grootste pop-up van Vlaanderen. De vierde verdieping van de Antwerp Tower en haar balkon zijn omgetoverd tot een gezellige en ecologische taverne. Met een uitzicht over de Keyserlei, heeft Bar Gloed de ultieme locatie.
Bar Gloed

De Antwerp Tower is niet langer een toren met bureaus en vaste ondernemingen. Sinds enkele maanden staat de toren leeg. Matexi, een bouwbedrijf, kocht het gebouw en wil er weer een bruisende plek van maken. Het bedrijf organiseerde een grote wedstrijd voor de tijdelijke invulling van de vierde verdieping. Het A-Towerteam behaalde de overwinning. Ze wilden een pop-up bar openen die toegankelijk is voor iedereen.

Op 1 mei opende de pop-up bar ‘Bar Gloed’ haar deuren voor de eerste keer. Een week na de officiële opening is het al een leuke ontmoetingsplek geworden, voor zowel jong als oud. Kinderen kunnen zich uitleven in de zandbak, jongeren vinden plezier bij de pingpongtafels en ouders kunnen rustig iets drinken. De medewerkers van Bar Gloed zijn van plan om nog heel wat evenementen te organiseren, zoals pingpongtornooien en leuke dansavonden. “Iedereen die in Antwerpen passeert zou minstens één keer bij ons moeten langskomen. Werkende Antwerpenaren kunnen iets komen drinken tijdens hun pauze en toeristen kunnen hier even op adem komen en genieten van het mooie uitzicht”, zegt Nathalie Posson, medezaakvoeder en -ontwerpster van Bar Gloed.

Hun inspiratie haalden ze bij ‘Mad Men’, een serie die zich afspeelt in de jaren 60. “We wilden echt de look and feel van de serie in onze bar weergeven. Je moet het gevoel krijgen dat je een kantoor binnenkomt dat al sinds de jaren 60 leegstaat”, vertelt Nathalie Posson, “Mensen beschrijven de Antwerp Tower vaak als de lelijkste toren van Antwerpen. Daar moest verandering in komen.”

Volgens de bezoekers is Bar Gloed echt de moeite. “Het is een fantastische locatie met een mooi uitzicht op de stad. Het is aangenaam om iets te drinken op zo’n rustgevende plek. Je ziet hier ook wat groen, zoals het vijvertje en de bomen. Geweldig”, vertelt terrasganger Hilde (57). Anja (44), is het daar helemaal mee eens: “Het is niet alleen een fantastische locatie, maar ook een fantastisch concept. Het is fijn om te zien dat iedereen hier welkom is.”

Ethisch verantwoord

Het volledige interieur is ontworpen op een ethische verantwoorde manier. De medewerkers van het A-Towerteam hebben zoveel mogelijk spullen gerecycleerd. Daarvoor hergebruikten ze materialen uit het leegstaande gebouw, zoals roosters en panelen. Ook uit de kringloopwinkels haalden ze verschillende meubels en decoratiestukken. Wanneer ze in september de vierde verdieping moeten verlaten, zal er niets in de container belanden. Ze kunnen alles opnieuw hergebruiken.

Antwerp Tower

Het A-Towerteam mag tot en met september alle andere verdiepingen ook beheren als curator. Ze kunnen de verdiepingen verhuren aan ondernemingen die binnen het concept van de toren passen. De 21ste verdieping is al gereserveerd voor allerlei grote evenementen en feesten.

Na september zullen Bar Gloed en alle ondernemingen moeten vertrekken. Matexi wil namelijk 170 woonunits in de toren bouwen. Mensen die Bar Gloed en hun locatie helemaal geweldig vinden, moeten nog niet meteen beginnen treuren. Het is namelijk de bedoeling van Matexi om in de toekomst een vaste horecazaak te bouwen op de vierde verdieping.

Door Yasmine Vander Eyken

by Yasmine Vander Eyken
by Yasmine Vander Eyken
by Yasmine Vander Eyken
by Yasmine Vander Eyken
by Yasmine Vander Eyken
by Yasmine Vander Eyken
by Yasmine Vander Eyken
by Yasmine Vander Eyken
by Yasmine Vander Eyken
by Yasmine Vander Eyken