Give us a like and we'll keep you in the loop.

Den Triangel is een Antwerpse wijkkrant die sinds maart 2008 meespeelt in het Antwerpse medialandschap. Studenten Journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maken de krant helemaal zelf, en zetten op die manier al hun eerste stappen in het beroepsleven.

Feest op de kaart in Het Paleis

by <a href='https://dentriangel.smallteaser.com/user/emmie.malfliet' class='captionLink'>Emmie Malfliet</a>
by Emmie Malfliet

Vanmiddag was iedereen welkom in de foyer van Het Paleis voor de gratis workshop ‘feest op de kaart’. Jong en oud knutselden samen wenskaartjes met allerlei verschillende technieken. Onder begeleiding van de getalenteerde kunstenaars van KunstZ en Studio Poac werden de kleurrijkste, origineelste en vreemdste wenskaarten gemaakt.

Een heleboel lege kaartjes, daar begon de middag mee. Maar wit bleven ze niet lang. Verspreid over de foyer konden kinderen en ouders allerlei technieken uittesten om mooie wenskaartjes te maken. Onder anderen Sarah Bereloot van Studio Poac bedacht mee enkele ideeën en legde die samen met anderen vrijwilligers uit. “Je kan onder anderen kaartjes bestempelen met letters of bekleden met stof. We leggen ook een paar origami figuurtjes uit zodat ze die op de kaartjes kunnen plakken. Het leukste is natuurlijk dat je verschillen technieken combineert voor een echt origineel kaartje.” Het Paleis kiest er trouwens één kaartje uit en zal dit gebruiken als nieuwjaarskaartje.

Door te verfen op een plastieke hoesje en daar je kaartje op te drukken, kan je met verschillende lagen werken. Dat ziet er ongeveer zo uit.

“De bedoeling van deze workshop is natuurlijk om samen een leuke namiddag te beleven, maar ook om de mensen kennis te laten maken met Het Paleis”, legde stagiaire communicatie Jolien Janssens uit. Daarnaast laat de vluchtelingencrisis ook Het Paleis niet onberoerd en willen ze graag helpen. “Daarom nodigde we vandaag kinderen uit verschillende asielcentra uit om mee te komen knutselen. Aangezien we met zoveel verschillende culturen zijn, werd het thema dit jaar opengetrokken naar feest in het algemeen in plaat van enkel Kerstmis.”

De workshop leek in goede smaak te vallen en trok een heleboel mensen aan. Ook Yasmine (10 jaar) vond het een leuke namiddag. “Dit is echt keileuk! Ik knutsel en teken heel graag, maar ik heb nog nooit zelf kaartjes gemaakt. Nu heb ik er al voor mijn mama, papa, oma en opa, allemaal op een andere manier!”

Meer info over de activiteiten van Het Paleis kan je steeds vinden op www.hetpaleis.be/evenementen