Give us a like and we'll keep you in the loop.

Den Triangel is een Antwerpse wijkkrant die sinds maart 2008 meespeelt in het Antwerpse medialandschap. Studenten Journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maken de krant helemaal zelf, en zetten op die manier al hun eerste stappen in het beroepsleven.

Facebook viert Valentijn

Tenzij je onder een steen woonde het afgelopen weekend, weet je vast dat Valentijn gepasseerd is. Niet iedereen onthaalt de dag van de geliefden niet even positief, maar dat hield Facebook niet tegen om mee op de liefdestrein te springen.

Een voorbeeld van de cadeaus van Facebook

Concept

Het concept was heel simpel. Je typt je bericht zoals je het normaal doet, maar voor je je bericht verzendt, dan klik je (voor de iphone-gebruikers) rechts bovenaan in de hoek, op het hartje. Als je daarna pas op verzenden drukt, wordt je bericht verstuurd in de vorm van een cadeau. De ontvanger tikt erop en het pakje opent zichzelf en het bericht komt tevoorschijn. Leuk toch?

App only

Nu komt de aap wel uit de mouw. Enkel de smartphonegebruikers onder de Facebooksurfers kunnen een Valentijn versturen. Ontvangen kan best op de computer, maar het icoontje om een cadeau te versturen werd niet geplaatst op de computer-versie van het sociaal medium. Vele gebruikers die hun app niet hadden ge-update, wisten ook niet dat de Valentijns-actie er was.

Spread the love

Al bij al was de ludieke actie van Facebook wel geslaagd voor de koppels en singles. Je kan namelijk iedereen zoveel cadeaus sturen als je wil, helemaal gratis en voor niets. Daar kunnen de Valentijn-haters zelfs geen problemen mee hebben, toch?