Give us a like and we'll keep you in the loop.

Den Triangel is een Antwerpse wijkkrant die sinds maart 2008 meespeelt in het Antwerpse medialandschap. Studenten Journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maken de krant helemaal zelf, en zetten op die manier al hun eerste stappen in het beroepsleven.

Duurzaam label opent eerste winkel in december

Modeontwerper Bruno Pieters opent in december op de hoek van de Aalmoezenierstraat en de Nationalestraat een eerste winkel van zijn modelabel Honest By. Ecologisch en ethisch verantwoord produceren staat centraal bij het merk.

by <a href='https://dentriangel.smallteaser.com/user/arnout.cillissen' class='captionLink'>Arnout Cillissen</a>
by Arnout Cillissen

Modeliefhebbers die belang hechten aan een ethisch en ecologisch verantwoorde garderobe vinden in de winkel de volledige collectie van Honest By en van enkele andere merken en ontwerpers met wie Pieters samenwerkt. Opmerkelijk is dat Bruno Pieters het interieur van de winkel zelf ontwerpt. De werkzaamheden aan het pand zijn reeds van start gegaan.

Nood aan een nieuw soort bewustzijn

De modeontwerper organiseerde afgelopen zomer de expositie (behind) the Clothes. De expo bestond uit twee delen: The Clothes en Behind The Clothes. Volgens Pieters is er nood aan een nieuw soort bewustzijn in de modewereld. Met deze tweedelige tentoonstelling wou hij dan ook de aandacht vestigen op een milieuvriendelijk en fair productieproces; waarden die de ontwerper en zijn label zelf hoog in het vaandel dragen. Ook transparantie is een paradepaardje van Honest By: op de website kan de klant terugvinden waar het product geproduceerd is, waar alle materialen vandaan komen, hoe de exacte prijsberekening in elkaar zit en wat de ecologische voetafdruk precies is. Het label profileert zich als het eerste bedrijf dat 100% transparant is ten opzichte van de buitenwereld.

http://www.honestby.com/