Den Triangel is een Antwerpse wijkkrant die sinds maart 2008 meespeelt in het Antwerpse medialandschap. Studenten Journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maken de krant helemaal zelf, en zetten op die manier al hun eerste stappen in het beroepsleven.

De Serre feestelijk geopend

Vanaf maandag wordt het restaurant ingericht en kan je er van 's ochtends tot 17u ontbijten en lunchen.&nbsp;&mdash;&nbsp;by <a href='https://www.smallteaser.com/user/andreasrotty' class='captionLink'>Andreas Rotty</a>
Vanaf maandag wordt het restaurant ingericht en kan je er van 's ochtends tot 17u ontbijten en lunchen. — by Andreas Rotty

Vrijdag opende het restaurant De Serre zijn deuren. Vanaf 16 uur klonken ongeveer 200 genodigden de eerste glazen cava op de nieuwe zaak in de Lange Gasthuisstraat. Vanaf maandag kan je er dagelijks terecht. Met de steun van de stad probeert De Serre nieuwe technologie uit voor de horeca, je kan er bijvoorbeeld een maaltijd bestellen via een app.

“De Serre is een plek waar ondernemers samenkomen om te verbinden met elkaar, letterlijk en figuurlijk”, vertelt Sebastian Rummens, een van de zaakvoerders, in zijn openingsspeech. “Maar ook -en vooral- om gezellig en lekker te eten. Ik beloof dat wij samen de komende jaren voor vuurwerk zorgen.”

In 2010 vestigde StartUpVillage zich in het oude schoolgebouw in de Lange Gasthuisstraat. Het is de bedoeling dat jonge ondernemers en investeerders er elkaar vinden in vernieuwende projecten. Wat ooit een turnzaal was, is nu het restaurant De Serre, een van die projecten. Vanaf 8 uur kan je er ontbijten en lunchen, maar ook werken of studeren. “Alle tafels zijn uitgerust met usb-poorten en oplaadpoorten, en er is gratis wifi. Je kan hier de hele dag door komen werken”, vertelt Dieter Veulemans.

Door de tuin vliegen

De Serre test verschillende technologieën uit die horeca-uitbaters in de toekomst moeten helpen. “We willen de bedrijfsvoering van een restaurant volledig automatiseren”, zegt Rummens. Zo kan je bijvoorbeeld via een app je bestelling plaatsen. Het personeel bereidt de maaltijd aan de bar, je krijgt een melding als ze klaar is. Andere software houdt de drankvoorraad bij en maakt automatisch bestellingen bij de leverancier.

En de klanten krijgen in een virtuele wereld te zien waar hun maaltijd vandaan komt. “Als je komt eten krijg je een VR-bril op. Dan zie je hoe eten gemaakt is en je vliegt door de gebouwen en de tuin”, zegt Dieter Veulemans.

Menselijk contact

De zaakvoerders willen er zeker voor zorgen dat de klanten nog contact hebben met het bedienend personeel. “Het is niet dat wij -zoals in andere media vermeld is- zonder personeel gaan werken. We willen dat ons personeel echt bezig is met de hospitality”, verduidelijkt Lorenz Lievens.

Het restaurant is elke weekdag open van 8 uur ’s ochtends tot 17 uur. In de avond en in het weekend is De Serre te huur voor evenementen. En in de zomer komt er een zomerbar op de binnenplaats.

De Serre, Lange Gasthuisstraat 29-31.

Lees in Den Triangel van 30 maart meer over de aanpak en de horecatechnologie van De Serre.