Den Triangel is een Antwerpse wijkkrant die sinds maart 2008 meespeelt in het Antwerpse medialandschap. Studenten Journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maken de krant helemaal zelf, en zetten op die manier al hun eerste stappen in het beroepsleven.

Culinaire 'Smaakmeesters' trapt tweede editie af

by <a href='https://dentriangel.smallteaser.com/user/walewein.hance' class='captionLink'>Walewein Hance</a>
by Walewein Hance

Na de geslaagde eerste editie komt het evenement Smaakmeesters dit jaar terug. Van het Eilandje tot het Zuid kunnen culinaire lekkerbekken de hele maand oktober hun hartje ophalen bij meer dan 65 horecazaken. Speciaal voor Smaakmeesters voorzien de deelnemende zaken een speciaal gerecht of bijzondere drank die ze in de kijker zetten.

De actie ging tijdens het weekend van 1 en 2 oktober van start met verschillende standjes op de Groenplaats, bij het MAS en aan het Museum voor Schone Kunsten. Mensen konden zo al eens proeven van de speciale lekkernijen die de hele maand oktober te verkrijgen zijn bij meer dan 65 zaken in Antwerpen. Daarnaast waren er randanimaties en workshops. Zo konden kinderen leren een pompoen uit te hollen voor Halloween of kon je al fietsend vers fruitsap persen.

Groter en sterker

Het culinaire evenement bouwt verder op een sterke voorganger. Waar Smaakmeesters vorig jaar 32 deelnemers had, is het aantal nu verdubbeld, en het gebeuren loopt dubbel zo lang. De oorspronkelijke bedoeling was het culinaire Antwerpen op de kaart te zetten, maar ondertussen wordt ook de innovatie van horecaondernemers belicht. Dit jaar binden vijf ronkende namen binnen de gastronomische wereld zich aan het evenement: Graham Herbert (Cocktails at Nine), Ingrid Neven (Pazzo), Johan Segers (’t Fornuis), Ronald Ferket (De Vagant) en Sepideh Sedaghatnia (Divin by Sepi). Samen met de andere deelnemers zullen zij een speciaal gerecht of unieke drank serveren die het verhaal van hun vakmanschap vertelt.

Elixir d’Anvers

Ook in de Triangelbuurt kan u terecht voor die vakmanschap. Wie bij Dirk Baecken van De Smaaknatie in de Sint-Jorispoort passeert, ziet in de vitrine de canelé de Bordeaux blinken.

“De canalés zijn gemaakt met Elixir d’Anvers. Dit soort desserts vraagt wel veel aandacht en daarom bak ik ze twee keer per dag zodat ze supervers zijn en iedereen ze lekker krokant kan kopen. Ik serveerde ze al voor ik met het evenement meedeed, maar nu ze in de kijker staan, verkopen ze zeer goed. Smaakmeesters zit dan ook heel goed in mekaar, vind ik. Zaterdag stond ik op de Groenplaats voor het openingsweekend, maar wel slechts een uur, want mijn restaurant moet draaien, natuurlijk!”