Give us a like and we'll keep you in the loop.

Den Triangel is een Antwerpse wijkkrant die sinds maart 2008 meespeelt in het Antwerpse medialandschap. Studenten Journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maken de krant helemaal zelf, en zetten op die manier al hun eerste stappen in het beroepsleven.

“Antwerpen was onze droombestemming”

by <a href='https://dentriangel.smallteaser.com/user/soedoku' class='captionLink'>Soe Nsuki</a>
by Soe Nsuki

De Lange Nieuwstraat is taxiterritorium na twaalf uur, veel mensen zijn er niet meer te vinden. De studenten zijn naar huis, de trams rijden niet meer en de toeristen zitten veilig op hotel. Behalve het Duitse koppel Jens en Jana, die nog vrolijk langs de tramsporen kuieren.

“We zijn op vakantie in Antwerpen, vandaag is onze eerste dag!”, vertelt de enthousiaste Jana. Haar woorden druipen van levensvreugde. “Het is hier zo mooi, we zijn nu al fan. We bezoeken graag havensteden, die hebben iets speciaals.” Jens knikt: “Ik kom uit Kiel, Jana komt uit Hamburg, dat zijn ook havensteden in het noorden van Duitsland. Aan het water opgroeien heeft ons een voorliefde gegeven voor havens. We hebben er al veel bezocht, hoor: Marseille, Napels, Istanbul, Porto,… Onze volgende droombestemming was Antwerpen.”

Jana en Jens zijn gepassioneerd door reizen. Jana: “Een reisplan maken op voorhand, dat is niets voor ons. Om de stad echt te leren kennen wandelen wij een beetje rond, gaan we op bankjes en terrassen zitten, en spreken we mensen aan. Als we maar mensen ontmoeten. Die vertellen ons waar we heen moeten.” “En welk bier we moeten drinken!”, vult Jens aan. “We komen net van het Paters Vaetje!”, giechelen ze samen.

Jens gaat verder: “Reizen is geweldig. Je ontmoet nieuwe mensen, je ontdekt nieuwe culturen, je eet andere dingen, je ontdekt vreemde muziek. Het is enorm verrijkend.” Zijn partner valt bij: “Het verbreedt je horizon, met elke reis word je ruimdenkender… Maar het is vooral heel erg leuk!” (lacht)

Het is ondertussen al laat. De Lange Nieuwstraat is nu echt leeg, en hier en daar klinkt het gefluit van een veel te vroege vogel. De goedlachse Duitsers wandelen verder richting Rooseveltplaats, de wereld aan hun voeten.